Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Περι σχολης, αυτοματισμου, τηλεναυτιλων

Αγαπητοι υπευθυνοι του χαους.

Αρχικα, αγαπητες γραμματειες.Οχι γραμματεις, γραμματειες. Σας καταλαβαινω.Οχι πιστεψτε με, σας καταλαβαινω.Κανετε μια δυσκολη δουλεια. Αρχικα, δουλευετε τρεις φορες τη βδομαδα, απο τις 11 μεχρι τις 2 το μεσημερι, σε μια δουλεια απαιτητικη, εχετε να αντιμετωπισετε μαινομενες ξανθιες χαζογκομενες που σας ρωτανε συνεχως "Που ειναι η τουαλετα? Εχετε φωτια? Συγνωμη, αλλα ο παππους μου επαθε εγκεφαλικο προσφατα, μηπως ξερετε αν αυτο εχει σχεση με τους νευρωνες η με την οσφυικη αποσυμπιεση σε καταστασεις ελλειψης βαρυτητας?"
Καθε φορα που γινεται καταληψη αναγκαζεστε, ναι αναγκαζεστε, να μην δουλευετε.Και το λεω με πονο ψυχης, γιατι ξερω ποσο σας αρεσει η δουλεια σας. Το καταλαβαινω καθε φορα που με βαζετε να περιμενω στην ουρα, επειδη τρωτε σαντουιτς.Φαινεται στα ματια σας ξεκαθαρα η προσμονη, ειναι σαν να λετε " τι ειναι το φαι μπροστα σε μια φοιτητρια που περιμενει", εχω δει μερικες απο εσας να σφαδαζουν ενω οι αλλες τις αναγκαζουν με το ζορι να μπουκωθουν, ουρλιαζοντας με απογνωση "ΟΧΙ ΟΧΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ" Σας καταλαβαινω.
Αλλα αν υπαρχει ενα πραγμα που με κανει πραγματικα να οδυρομαι , να σφαδαζω, να κλαιω με λυγμους, να βαριαναστεναζω και να τραβαω τα μαλλια μου, ειναι το βασανιστηριο στο οποιο αναγκαστηκατε να υποβληθειτε φετος. Τοσα χρονια , σας εχουν προσλαβει με το ενα και μοναδικο σωστο κριτηριο: το dna.Εχετε ακαδημαικη συγγενεια με καποιο εξεχον προσωπο του πανεπιστημιου, μοιραζεστε τα ιδια γονιδια, τα ιερα γονιδια του "ο -μπατζανακης-του-αδερφου-της-κουνιαδας-του-πρυτανη-ειναι-παιδικος-φιλος-του-κολλητου-του-αντρα-μου" Μεχρι τωρα, ο απαραβατος αυτος νομος κρατουσε υγιεις,δραστηριες,χορτατες, τις γραμματειες μας.Αλλα φετος τολμησαν, ναι , τολμησαν, να σας αναγκασουν να συναναστραφειτε ενα ειδος υποδεεστερο απο σας, κατωτατης νοημοσυνης.Ενα ειδος που εξελιγμενα οντα με το dna του πρυτανη δεν μπορουν να πλησιασουν, ποσο μαλλον να συναναστραφουν και να πεσουν στο επιπεδο του. Ναι κυριες και κυριοι.Αναγκασανε τις γραμματειες μας να ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ,ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ, ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.Και δωσανε και ονομα στο απανθρωπο αυτο βασανιστηριο. Το ειπανε ηλεκτρονικες δηλωσεις μαθηματων.Ετσι απλα.
Τασσομαι λοιπον δημοσια υπερ των βασανισμενων εργαζομενων γραμματειων.Δεχομαι ετσι απλα, να αρχισει η εξεταστικη μου στις 9 Φεβρουαριου, ενω θα παρω βιβλια στις 16.Γιατι προκειμενου να βλεπω ανθρωπινα δικαιωματα να καταπατωνται με τετοιο τροπο, προτιμω να δωσω εξετασεις πρωτα, και οταν παρω τα βιβλια να δω αν αυτα που απαντησα στις εξετασεις ηταν σωστα.Δεν εχουν το δικαιωμα να δινουν διορια , η ας το πω καλυτερα τελεσιγραφο , 6 μηνων, αναγκαζοντας μια περηφανη γραμματεια να ξεπεσει με τετοιο τροπο.Για να χειριστει κανεις εναν ηλεκτρονικο υπολογιστη κυριες και κυριοι, πρεπει να μπει στον τροπο λειτουργιας του, να εξεφτελισει τη νοημοσυνη του σκεπτομενος οπως ενα ματσο με καλωδια.Γιατι μονο πεφτοντας στο επιπεδο μιας ηλεκτρικης συσκευης θα μπορεσει μια αξιολογη γραμματεια να αποκωδικοποιησει τους ποταπους και αξιοθρηνητους μηχανισμους της. Και ξερετε τι αποτελεσμα θα εχει αυτο.Ναι ξερετε παρα πολυ καλα, πολιτες του τηλεκοντρολ.Οι γραμματειες μας θα μετατραπουν σε ρομποτ.Ανθρωποι με προσωπικοτητα,μπριο,ορεξηγια ζωη, φαι, βρισιδι, κουτσομπολιο, θα μετατραπουν σε μιζερες υπαρξεις που θα πληκτρολογουν με μηχανιστικο, απροσωπο τροπο αχρηστα δεδομενα. Χωρις προσωπικοτητα, χωρις ελεος,χωρις ζωη.Μηχανες.Γιατι αυτο θελουν να κανουν.Να εξεφανισουν το τελευταιο ιχνος αυθορμητισμου και δημιουργικοτητας στις σχολες μας.Τις γραμματειες.
Καλω σε συγκεντρωση διαμαρτυριας .

ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΙΣΙΑ
ΠΑΝΩ ΤΑ ΒΥΖΙΑ

(Τι να περιμενεις απο μια σχολη που εχει τεραστιες τρυπες στο ταβανι απ οπου σταζουν νερα, και αντι να βουλωσουν τις τρυπες, τοποθετουν γλαστρες στο σημειο οπου σταζει.Το ξεφτιλα ειναι λιγο, το γελιο ειναι τοσο πολυ που κατανταει αηδια στο τελος.)

(Α, το μπλογκ μου ειναι ασπρο και χωρις φιλους επειδη εκανα παπαρια.καποτε θα φτιαξει.)

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Περι θερμανσης ,φερεγγυοτητας, υπεραπλουστευσης

Σημερα δεν εκανα τιποτα. Οταν λεμε οτι δεν εκανα τιποτα, εννοουμε οτι το "δεν εκανα τιποτα" το εκανα ολη μερα. Σηκωθηκα, και ετσι οπως σηκωθηκα θα ξαναπαω για υπνο.
Ισως να ναι αυτο το τιποτα που με κανει να ξαναποσταρω.Αν μη τι αλλο, το να γραφεις κατι ειναι κατι, δεν ειναι τιποτα. Σκεφτομουνα λοιπον τα αεροθερμα. Οσοι απο σας εχετε αεροθερμα, τζακια, καλοριφερ,και οτιδηποτε σε θερμαντικο επιπλοειδες αντικειμενο, θα εχετε σιγουρα παρατηρησει το εξης.Οταν καθεστε κοντα του,καποιο μερος του σωματος σας ζεσταινεται επικινδυνα, και το ακριβως αντιθετο μερος σας παγωνει ανεξελεγκτα.
Εχουμε λοιπον τη δεξια μου πατουσα να καιγεται,οπως και το δεξι μου μπουτι-γαμπα-και-τα-συναφη.Το αριστερο μου χερι ομως παγωνει, και πιανοντας τη δεξια μου πατουσα προσπαθει να ζεσταθει,με αποτελεσμα να παγωνει και η πατουσα, και το χερι να συνεχιζει να ειναι παγωμενο.
Καποιος θα το ανελυε με τους νομους της φυσικης. Καποιος θα τονιζε οτι δεν εχω ντυθει σωστα. Ε εγω θα το αναλυσω ως εξης.
Εχουμε μια πηγη θερμοτητας που ξερουμε οτι ειναι διπλα μας. Συγκεκριμενα, εμενα το αεροθερμο βρισκεται ακριβως διπλα στο γραφειο μου.Οποτε το μονο που εχω να κανω, ειναι να απλωσω το κουλο μου, και να πατησω το κουμπι.Βεβαια ξερω οτι στο τελος θα καταληξω η μιση να καιγομαι και η αλλη μιση να κρυωνει,και αν δοκιμασω να ζεστανω τον μισο μου εαυτο με τον φλεγομενο αλλο μισο, απλα θα κρυωσω ολοκληρη.
Επισης γνωριζω πολυ καλα πως η λυση λεγεται ρουχα.Ειναι στην ντουλαπα μου, που βρισκεται στο δωματιο του αδερφου μου. Για να φτασω ομως στα ρουχα,θα πρεπει να σηκωθω, να περπατησω, να κανω μια γεωτρηση καθως ειναι πασιγνωστο πως η ντουλαπα μου ειναι τακτοποιημενη συμφωνα με το χαρακτηρα μου, και να πιασω κατι ζεστο να φορεσω.
Ολη αυτη η διαδικασια για να πραγματοποιηθει προυποθετει φυσικα το να χρησιμοποιησω μπολικους μυες, ενεργεια, θερμιδες, βαλε τη σκεψη του τι ειναι καλυτερο να φορεσω, βαλε την αποφαση, βαλε τη φαντασια που θα χρειαστω για να το βρω, βαλε το βρισιδι που θα ριξω οταν θα πεφτουν διαφορα ρουχα κατω, βαλε, βαλε,βαλε.
Βεβαια το καλο ειναι οτι θα ζεσταθω ολοκληρη και θα αισθανθω οτι κατι εκανα.Το κακο ειναι οτι με μια απλη κινηση του χεριου μου ζεσταινομαι η μιση.
Υπαρχει και η αλλη λυση.Να κουναω το αεροθερμο μολις καιγομαι. Και να το βαζω στην αντιθετη μερια.Πραγμα που αποκλειεται πρωτον απο βαρεμαρα, και δευτερον επειδη στο χρονο που θα χρειαστει να ζεσταθει η μια πλευρα, εχει παγωσει η αλλη , πραγμα που μας φερνει στα ιδια.Επισης αποκλειεται το να γυριζω εγω καθε τρεις και λιγο, για καθαρα πρακτικους λογους(πρεπει να βλεπω την οθονη)
Αρα το προβλημα μου εχει μεν λυση, αλλα η λυση απαιτει δραση, και σημερα δεν ειμαι και πολυ καλη στη δραση (αουτς καηκε η πατουσα μου) οποτε αναμενω να βελτιωθει ο καιρος,τουλαχιστον τα κλιματιστικα το καλοκαιρι εχουν τηλεκοντρολ και στοχευουν στο απειρο.
"Σας καιει ο κωλος σας αλλα κρυωνει το νεφρο σας; Περιμενετε να καλοκαιριασει και ολα θ αλλαξουν"

Ποια ειναι η γνωμη σας για τα σοκολατακια Gioconda.

ναι, εγω ειμαι.

Σπουδαζω.Υποτιθεται.Τα ξυνω δηλαδη. Παρ'ολα αυτα εχω εναν πλουσιο εσωτερικο κοσμο,μια βαθεια συμπονια για την ανθρωποτητα, μια ελια στον ωμο, και μια μαλακισμενη αισιοδοξια για τα παντα.Συνηθως. Ισως να μην εχω κατι ιδιαιτερο η ψαγμενο η βαρυσημαντο να πω.Ισως παλι και να εχω. Οπως και να χει καλως σας βρηκα.Α ξεχασα. Το ιπταμενη μπουγατσα μου το βγαλανε. Δεν ξερω ακριβως γιατι, ισως να εχει να κανει με το χρωμα μου,με το γεγονος οτι πεταω, κατι τετοιο.:p